Les 1. Groenten & Snijtechnieken: de cursus start met een uitleg over de verschillende soorten messen en snijtechnieken. Daarnaast maakt onze kok je wegwijs in een aantal methoden om groenten te bereiden.
Les 2. Soepen & Sauzen: je leert een aantal technieken om een soep of saus te binden. Daarnaast ga je een goede bouillon trekken die als basis voor diverse soepen en sauzen kan worden gebruikt.
Les 3. Vlees: Deze derde les staat in het teken van diverse bereidingswijzen van vlees.
Les 4. Vis: in de vierde les worden verschillende bereidingswijzen van vis behandeld, zoals pocheren en bakken. Ook het fileren van vis komt aan bod. Verder wordt geleerd hoe je de versheid kan beoordelen van vis die je in de winkel of op de markt koopt.
Les 5. Improvisatie koken: onder begeleiding van een kok gaat de groep zelf een menu bedenken met gebruik van voorradige ingrediënten. De nadruk zal in deze les liggen op het bedenken en goed opbouwen van een menu. Wat zijn de kenmerken van een goed uitgebalanceerd menu? Uiteraard worden de kooktechnieken uit de voorgaande lessen hier gebruikt.