Klantenbeoordeling:
Spacer

‘Schaaf je vaardigheden in de keuken bij’

Les 1. Groenten & Snijtechnieken: de cursus start met een uitleg over de verschillende soorten messen en snijtechnieken. Daarnaast maakt onze kok je wegwijs in een aantal methoden om groenten te bereiden.

Les 2. Soepen & Sauzen: je leert een aantal technieken om een soep of saus te binden. Daarnaast ga je een goede bouillon trekken die als basis voor diverse soepen en sauzen kan worden gebruikt.

Les 3. Vlees: Deze derde les staat in het teken van diverse bereidingswijzen van vlees.

Les 4. Vis: in de vierde les worden verschillende bereidingswijzen van vis behandeld, zoals pocheren en bakken. Ook het fileren van vis komt aan bod. Verder wordt geleerd hoe je de versheid kan beoordelen van vis die je in de winkel of op de markt koopt.

Les 5. Improvisatie koken: onder begeleiding van een kok gaat de groep zelf een menu bedenken met gebruik van voorradige ingrediënten. De nadruk zal in deze les liggen op het bedenken en goed opbouwen van een menu. Wat zijn de kenmerken van een goed uitgebalanceerd menu? Uiteraard worden de kooktechnieken uit de voorgaande lessen hier gebruikt.

Je gaat onder andere de volgende gerechten maken:

  • Gepofte sjalotjes met balsamico-azijn
  • Gestoofde venkel met Pernod
  • Jus de veau
  • Soep van knoflook
  • Paté van varkensvlees
  • Gepocheerde kipfilet met dragon, appel en witte wijnsaus
  • Schelpdierenrisotto
  • Verschillende snijtechnieken
  • Soepen & sauzen bereiden
  • Pocheren
  • Paté maken
  • Vlees trancheren
  • Vis fileren
  • Menu’s samenstellen

Allergenen informatie:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk
  • Ei
  • Vis

2zwaveldioxid2gluten2melk2ei2vis

Bij allergenen, dieetwensen of zwangerschap bieden wij gratis alternatieven!

Schrijf je nu in!

Let op: De lessen vinden vaak niet in aaneengesloten weken plaats.

Klantbeoordelingen

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×